FAQ

Over Vaarbewijs Filmpjes

Hoe onderscheidt Vaarbewijs Filmpjes zich van andere aanbieders?

We richten ons alleen op de theorie die je echt moet weten voor je examen. Dus geen overbodige achtergrondinformatie die je afleidt van waar het om gaat: je vaarbewijs of marifoon certificaat halen. Alle theorie wordt gepresenteerd in leuke informatieve filmpjes en ook in tekst. Daarnaast zijn er honderden interactieve oefenvragen, proefexamens en krijg je hulp van onze Vaarbewijs trainers via de community.

Krijg ik een toelichting van het juiste antwoord bij de oefenvragen?

Bij al onze examenoefenvragen geven we een toelichting van het juiste antwoord. Er wordt aanvullende informatie gegeven en bij alle rekenvragen voor Vaarbewijs 1 en Vaarbewijs 2 wordt stap voor stap uitgelegd hoe je de berekening op de juiste manier uitvoert.

Hoe werkt dat met persoonlijke hulp?

Als je een vraag hebt over de theorie dan kan je ons die stellen. De beste manier is om onze online community te gebruiken. Daartoe krijg je automatisch toegang in onze online leeromgeving. Onze Vaarbewijs trainers en je mede matrozen gaan je dan helpen. Maar je mag je vraag ook via mail, Facebook, Instagram en Twitter stellen. Je vraag wordt dan binnen een paar uur beantwoord, ook buiten kantooruren.

Hoe werkt de toegang totdat je geslaagd bent?

Voor al onze Vaarbewijs Cursussen geldt dat de betaling éénmalig is en dan heb je onbeperkt toegang totdat je geslaagd bent. Je account wordt gedeactiveerd als je 6 maanden niet ingelogd bent geweest of na 1 jaar. We gaan er van uit dat je dan geslaagd bent voor je examen. Mocht dat niet zo zijn stuur ons dan een mailtje met overlegging dat je je examen bij het CBR hebt aangevraagd en je account wordt gratis verlengd.

Op welke apparaten werkt Vaarbewijs Filmpjes?

De website https://www.vaarbewijsfilmpjes.nl en al het cursusmateriaal (inclusief de filmpjes en oefenvragen) werken 100% volledig op alle gangbare browsers op alle computers, tablets en smartphone. Bijvoorbeeld, Chrome, Edge, Firefox, Safari op een laptop of op iPhone en/of Android. Daarnaast heeft Vaarbewijs Filmpjes een iOS en Android app voor een nog betere beleving op mobiel. Alle cursisten krijgen gratis toegang tot de app.

Kan ik slagen door alleen maar naar de filmpjes te kijken?

Ja dat kan, alle belangrijke theorie wordt in de filmpjes behandelt. De hoofdstukken met teksten en plaatjes behandelen dezelfde theorie en zijn in sommige gevallen iets gedetailleerder dan de filmpjes. We raden je aan om altijd de oefenopgaven te doen voordat je examen bij het CBR gaat doen, dit is de beste manier om te toetsen of je de theorie snapt.

Heb je nog boeken nodig bij Vaarbewijs Filmpjes?

Boeken zijn niet nodig. In de filmpjes worden alle belangrijke dingen uitgelegd wat je nodig hebt om te slagen voor je KVB-1, KVB-2 en Marifoon Certificaat. Daarnaast is alle theorie ook in tekst en plaatjes beschikbaar.

Zijn er ook oefen examenvragen?

Van alle onderwerpen zijn er interactieve oefenvragen. Meestal multiple choice, maar er zijn ook vragen die je met drag&drop kan oefenen. Deze vragen zijn representatief voor de vragen die je ook bij het CBR krijgt. En van alle vragen krijg je een uitgebreide uitleg waarom een vraag goed of fout is. Zo blijf je leren!

Ik ben slecht in wiskunde, kan ik ooit slagen voor mijn Vaarbewijs 2?

Voor Vaarbewijs 2 bestaat een deel van de vragen uit navigatievragen waar berekeningen voor nodig zijn en getijdenberekeningen. Hier is basis wiskunde voor nodig. Vaarbewijs Filmpjes legt alles stap voor stap uit en er zijn diverse hoofdstukken waar de wiskunde op een simpele manier wordt uitgelegd. Kom je er toch niet uit? Stel dan de vraag in onze community en onze trainers helpen je verder.

Is de website gratis te gebruiken?

Jazeker! Op de website staan handige tips, downloads en uitleg over de theorie. Voor iedereen is dit gratis te gebruiken.

Is de cursus actueel?

Jazeker. De filmpjes, animaties, teksten en oefenvragen worden continu verbeterd en aangepast. De nieuwste theorie en eisen van het CBR zijn altijd verwerkt. Het CBR brengt Vaarbewijs Filmpjes op de hoogte als er veranderingen zijn in het Vaarbewijs Examen en wij zullen die veranderingen gelijk doorvoeren in de theorie.

Is de cursus compleet?

Jazeker! Er zijn zelfs al duizenden matrozen geslaagd door alleen maar naar de filmpjes te kijken. Uiteraard moet je de filmpjes dan wel goed bekijken en de theorie onthouden. Maar we adviseren je om ook goed alle teksten te lezen, daarin staat nog meer uitleg. Als je ongeveer 80% van de oefenvragen goed hebt, dan ben je klaar om examen te doen.

Kan ik een Vaarbewijs cursus aan iemand cadeau geven?

Ja dat kan. We maken dan gratis een filmpje voor de jarige met een persoonlijke boodschap. Meer informatie lees je hier over de cadeaubon.

Ik geef zelf Vaarbewijs training, kan ik jullie trainingsmateriaal gebruiken?

Ja dat kan. We werken samen met freelance vaarbewijstrainers en vaarscholen. Vaarscholen kunnen zelfs een privé community krijgen waarbinnen ze kunnen communiceren met hun eigen cursisten. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

Hebben jullie een affiliate programma?

Ja, je kan affiliate worden van Vaarbewijs Filmpjes. Voor iedereen die via jou onze cursus aanschaft krijg jij een aantrekkelijk percentage. Meer informatie op Vaarbewijs Afffilates.

Kan ik een BTW factuur krijgen?

Ja dat kan. Facturen worden niet automatisch verstuurd. Stuur ons even een mailtje naar info@vaarbewijsfilmpjes.nl met de NAW gegevens en we mailen de factuur.

Kan ik de cursussen ook op factuur aanschaffen?

Voor bedrijven kan het handiger zijn om de cursussen achteraf met een factuur te betalen. Dat is geen probleem, stuur een mailtje naar info@vaarbewijsfilmpjes.nl en het wordt geregeld.

Meer lezen?

× Vragen?