FAQ

Over Vaarbewijs Filmpjes

Hoe onderscheidt Vaarbewijs Filmpjes zich van andere aanbieders?

We richten ons alleen op de theorie die je echt moet weten voor je examen. Dus geen overbodige achtergrondinformatie die je afleidt van waar het om gaat: je vaarbewijs of marifoon certificaat halen. Alle theorie wordt gepresenteerd in leuke informatieve filmpjes.

Hoe werkt dat met persoonlijke hulp?

Als je een abonnement hebt dan kan je ons vragen stellen. Dat kan via mail maar ook bijvoorbeeld via Facebook, Instagram en Twitter. Wij zullen je vraag dan zo snel mogelijk beantwoorden. Meestal gebeurt dit nog dezelfde dag.

Heb je nog boeken nodig bij Vaarbewijs Filmpjes?

Boeken zijn niet nodig. In de filmpjes wordt alles uitgelegd wat je nodig hebt om te slagen voor je KVB-1, KVB-2 en Marifoon Certificaat.

Zijn er ook oefen examenvragen?

Bij alle filmpjes is er een bijhorend filmpje met oefen examenvragen. Deze vragen zijn representatief voor de vragen die je ook bij het CBR krijgt en zijn hetzelfde als de vragen bij andere aanbieders.

Is de website gratis te gebruiken?

Jazeker! Op de website staan handige tips, downloads en extra uitleg over de theorie. Voor iedereen is dit gratis te gebruiken. Maar om te slagen voor je examen adviseren we je wel om een abonnement te nemen en ook alle filmpjes te bekijken.

Zijn de filmpjes actueel?

Jazeker. De filmpjes en animaties worden continu verbeterd en aangepast. De nieuwste theorie is altijd in de filmpjes verwerkt.

Kan je slagen voor je examen door alleen maar naar de filmpjes te kijken?

Jazeker! Er zijn al duizenden matrozen geslaagd door alleen maar naar de filmpjes te kijken. Uiteraard moet je de filmpjes dan wel goed bekijken en de theorie onthouden. Als je ongeveer 75% van de oefenvragen goed hebt, dan ben je klaar om examen te doen.

Ik doe al een andere Vaarbewijs cursus, heeft Vaarbewijs Filmpjes dan nog wel zin?

Er zijn veel matrozen die online of met een boek zelfstudie doen of al een cursus ergens anders doen en die ook nog een abonnement nemen bij Vaarbewijs Filmpjes. Door het kijken naar de filmpjes onthoud je dingen beter en onderwerpen worden visueel met animaties uitgelegd. Daarnaast kan je vragen stellen aan onze Vaarbewijs Trainers die je dan verder helpen.

Ik wil geen geluid, hoe kan ik dan toch leren?

De filmpjes zijn allemaal voorzien van een Nederlandse en Engelse ondertiteling. Je kan het geluid uitzetten en in YouTube de ondertiteling aanzetten.

Waarom is Vaarbewijs Filmpjes zo goedkoop?

Ja, dat vraagt de kapitein zich ook wel eens af. We vinden het gewoon belangrijk dat iedereen in staat is om zijn of haar Vaarbewijs te halen. Dit komt de veiligheid op het water ten goede voor iedereen. Daarnaast willen we een abonnement ook laagdrempelig houden voor matrozen die al een cursus ergens anders doen.

Kan ik een Vaarbewijs cursus aan iemand cadeau geven?

Ja dat kan. We maken dan gratis een filmpje voor de jarige met een persoonlijke boodschap. Je kan alleen niet betalen via YouTube, omdat dat abonnement gekoppeld is aan jouw persoonlijke Google account. Meer informatie lees je hier over de cadeaubon.

Over abonnementen via YouTube

Wat is het verschil tussen een abonnement via YouTube en via iDeal?

De filmpjes zijn exact hetzelfde, alleen de manier van betalen is anders. Als je een abonnement via YouTube neemt dan kan je de filmpjes ook rechtstreeks op YouTube bekijken.

Wat is het voordeel van een abonnement via YouTube?

Je kan de filmpjes op de YouTube website bekijken maar ook via alle YouTube-apps, dus ook op je mobiel, tablet, SmartTV etc. Daarnaast maak je gebruik van alle voordelen die YouTube te bieden heeft, zoals playlisten, eindkaarten, hoofdstukken in de video en ondertiteling in Nederlands en Engels. Lees meer over YouTube lidmaatschappen.

Hoe neem ik een abonnement via YouTube met GooglePay?

De meeste mensen met een Android telefoon hebben standaard al GooglePay. Je gaat naar het YouTube kanaal van Vaarbewijs Filmpjes en je klikt op de knop “Lid worden”. Deze knop zie je via een browser op je computer of mobiel, maar ook in de YouTube app op Android. Als je een abonnement via je GooglePay afsluit dan werkt dit ook gewoon op een iPhone als je ingelogd bent in de iPhone YouTube app of website.

Hoe neem ik een abonnement via de YouTube iPhone app?

Je kan ook betalen met je AppleID, dit is handig voor mensen met een iPhone. Je gaat naar het YouTube kanaal van Vaarbewijs Filmpjes en je klikt op de knop “Lid worden” en je betaalt dan met je al ingestelde AppleID. Net zoals bijvoorbeeld je abonnement op Netflix of Spotify. Let op dat de prijzen van een abonnement dan wel wat hoger zijn, doordat Apple hier extra kosten voor rekent.

Als ik op de website op een filmpje klik dan zie ik een melding dat het filmpje alleen voor leden is, hoe kan dat?

Je hebt een abonnement via YouTube nodig om de filmpjes te kunnen bekijken. Als je de Google Chrome browser gebruikt en daarop bent ingelogd met je Google account, dan kan je de filmpjes ook op de website aanklikken en bekijken. Wel zo handig om het filmpje en de theorie op de website bij elkaar te hebben staan.

Hoe werken de verschillende abonnementen via YouTube?

YouTube werkt met verschillende abonnement niveaus. Als je een abonnement neemt op Vaarbewijs 2, dan krijg je ook alle filmpjes van Vaarbewijs 1 erbij (handig voor een beetje herhaling). En als je een abonnement neemt voor je Marifoon Certificaat dan krijg je ook alle filmpjes van Vaarbewijs 1 en Vaarbewijs 2 erbij.

Wanneer gaat mijn YouTube abonnement in?

Deze gaat gelijk in als je de betaling hebt afgerond en geldt voor minimaal één maand en je kan gelijk van start met filmpjes kijken. Je krijgt van Google een bevestigingsmail als je een abonnement afsluit. Het abonnement via YouTube wordt automatisch verlengd na een maand.

Kan ik mijn YouTube abonnement uitbreiden?

Ja dat kan. Als je een abonnement hebt voor Vaarbewijs 1 en je besluit om gelijk door te gaan met Vaarbewijs 2, dan kan dat. Je betaalt dan voor de resterende looptijd van je oude abonnement alleen de meerkosten.

Kan ik via YouTube ook alleen een abonnement nemen voor Vaarbewijs 2 of Marifoon?

Nee dat kan niet. Je krijgt er altijd de filmpjes van de “lagere” niveaus bij. Voor de prijs hoef je het sowieso niet te laten. We kunnen wel Vaarbewijs 2 of Marifoon los aanbieden via een iDeal betaling, neem daarover dan even contact met ons op.

Moet ik mijn YouTube abonnement opzeggen?

Ja dit moet je zelf opzeggen, wij kunnen dit niet voor je doen. Als je opzegt dan loopt het abonnement in de huidige maand af. Meer informatie kan je vinden bij Google hier. Als je betaald hebt via je AppleID dan moet je het op je iPhone opzeggen via: Instellingen – AppleID – Abonnementen.

Over abonnementen via iDeal (of anders)

Kan ik via iDeal, Creditcard, PayPal, (of Bancontact, KBC/CBC of Belfius) betalen

Ja dat kan via de betaalpagina van Vaarbewijs Filmpjes.

Hoe kan ik de filmpjes bekijken als ik betaal via iDeal?

Je krijgt dan een inlog gemaild. Met deze inlog kan je inloggen op de website van Vaarbewijs Filmpjes. Via het “Leden” menu kan je dan alle filmpjes rechtstreeks op de website bekijken. Dit werk zowel op een computer als op je mobiel of tablet.

Kan ik de filmpjes ook in de YouTube app bekijken als ik een abonnement afsluit via iDeal?

Dit kan niet rechtstreeks. Als je echter een filmpje vanaf de “Leden” pagina op de website start, kan je in het filmpje zelf aangeven dat hij in de YouTube app moet worden afgespeeld.

Ik heb geen inlog ontvangen?

Meestal wordt de inlog binnen een uur verstuurd. In sommige gevallen kan dit wat langer duren. Soms komt de inlogmail in je spambox terecht, hou die in de gaten. Je kan altijd even contact met ons opnemen als je wil weten of de inlog al is verstuurd.

Hoe lang duurt een abonnement afgesloten via iDeal?

Deze duurt één maand en wordt niet automatisch verlengd. Aan het einde van de maand krijg je een mail met de vraag of je het abonnement wil verlengen.

Moet ik een abonnement afgesloten via iDeal opzeggen?

Nee, dat hoeft niet. Deze verloopt automatisch aan het einde van de maand als je hem niet verlengt.

Kan ik via iDeal een abonnement afsluiten voor alleen Marifoon?

Ja dat kan. Neem even contact met ons op over de mogelijkheden.

Meer lezen?