Je Vaarbewijs halen met STAP subsidie

Wil je je Vaarbewijs 1, Vaarbewijs 2 of Marifonie certificaat halen en gebruik maken van het STAP budget? Hier lees je hoe!

Wat is de STAP subsidie?

De STAP-subsidie staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie-subsidie en is een subsidie van €1000,- vanuit de overheid om de arbeidsmarktpositie van werknemers te versterken. De subsidie is bedoeld voor individuele werknemers die zich willen ontwikkelen en bijscholen in hun huidige functie of voor een nieuwe functie.

Met de STAP-subsidie kunnen werknemers kosten voor een opleiding of training gedeeltelijk vergoed krijgen. Het gaat dan om de kosten van het les- of cursusgeld, examens en studiematerialen. De subsidie kan alleen worden aangevraagd voor opleidingen en trainingen die leiden tot een erkend diploma, certificaat of bewijs van deelname.

De subsidie is bedoeld voor alle werkenden en werkzoekenden in Nederland die aan de voorwaarden voldoen. Er geldt wel een maximumbedrag dat kan worden aangevraagd en er zijn voorwaarden verbonden aan de hoogte van het inkomen. De aanvraag voor de STAP-subsidie kan worden ingediend bij het UWV.

STAP-budget aanvragen

U kunt als werkende of werkzoekende 1 keer per jaar het STAP-budget aanvragen via deze website van UWV. Elke 2 maanden start een aanvraagperiode. Is het geld van een periode op als u een aanvraag wilt doen? Probeer het dan opnieuw in een volgende aanvraagperiode. 

vaarbewijs halen met stap budget

Voorwaarden STAP-budget

Er zijn wel een aantal voorwaarden voor het aanvragen van STAP-budget. Bijvoorbeeld dat u 18 jaar of ouder bent en dat u nog geen AOW ontvangt. Ook moet de training, cursus of opleiding in het STAP-scholingsregister staan en nog niet zijn gestart op het moment dat het STAP-budget wordt aangevraagd. De aanvraag moet minimaal 4 weken voor de start van de opleiding aangevraagd worden. Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag betaald aan de opleider. UWV beheert de aanvragen en voert deze uit.

Je Vaarbewijs halen met STAP subsidie

In samenwerking met onze partner het NNVO (Nationale Nautische Verkeersdienst Opleiding) kan jij nu ook je Vaarbewijs 1, Vaarbewijs 2 en Marifonie Certificaat halen. En natuurlijk worden die cursussen gegeven door Vaarbewijs Filmpjes, de leuke Vaarbewijs Cursus!

Meer informatie over de Vaarbewijs cursussen en het aanvragen met STAP subsidie vind je hier bij het NNVO.

× Vragen?