Tirranna, lekker snel motorbootje

Zoek je nog een geinig snel motorbootje? Kijk dan eens naar de 59″ Tirranna van Cigarette Racing. Dit bootje mag je gewoon met je Vaarbewijs 1 varen, dus ik zou zeggen snel aan de slag. Oh ja, de maximale vaarsnelheid in Nederland is 20 km/h en deze snelle motorboot haalt de 150 km/h. Lees dus ook nog even ons artikel door over boetes op het water. Je moet wel ff 3 miljoen euro aftikken, maar dan heb je ook wat. Overigens de meeste eigenaren gebruiken dit bootje gewoon als tender om vanaf hun jacht even snel heen en weer naar een eilandje te varen.

Video stukje varen

Alfred Montaner mocht onverwacht een stukje meevaren. Kijk op de video onder naar zijn ervaring, hoe het is om te varen met een snelle motorboot met maar liefst 6 buitenboordmotoren van 450 pk.

De 59″ Tirranna van Cigarettes Racing

Alles elektrisch bedienbaar

Alle stoelen en tafels zijn elektrisch te bedienen en er is een zwemtrap van binnenuit. Het dak is uitschuifbaar en van carbon. Carbon is licht van gewicht en dit zorgt ervoor dat het gewicht van de boot zo laag mogelijk komt te liggen, wat de vaareigenschappen ten goede komt.

Alle verlichting is led en kan allerlei kleurcombinaties aannemen en de boot zit vol met luidsprekers van JL Audio Marine. Voor de hele warme dagen is deze snelle motorboot voorzien van airco.

Overal in de boot zitten Garmin display’s, zodat je de vaar- en navigatiedata goed in de gaten kan houden en vanaf deze displays kan je allerlei dingen elektrisch bedienen.

In de cabine staan 7 luxe lederen stoelen met Italiaan leer van Poltrona Frau en in totaal kunnen er 36 mensen mee. Vergeet niet voor iedereen een reddingsvest mee te nemen.

Gyrostabilizer

De boegschroeven zijn standaard en tegen een kleine meerprijs (*ahum*) worden er hekschroeven gemonteerd.

Wil je varen op een winderige dag en staan er golven? Geen probleem voor de Tirranna. De Tirranna is voorzien van een SeaKeeper 9-gyrostabilisator die het rollen van de boot met één druk op de knop voor 85% elimineert. Om het slingeren van de boot tegen te gaan, produceert de SeaKeeper een krachtig gyroscopisch koppel aan bakboord en stuurboord. Zeeziek worden is er niet meer bij! Het voorkomt ook dat je Champagne uit je glas klotst.

tirranna motorboot cigarettes racing

Alle luxe beschikbaar

Uiteraard kan je koken aan boord, zijn er 2 koelkasten een douche, toilette en er is een tweepersoons king size bed. En zoals in iedere boot is er meer bergruimte aanwezig dan je spullen hebt.

Specificaties

  • Lengte: 19 m
  • Breedte: 4,3 m
  • Hoogte: 3 m
  • Gewicht: 14.100 kg
  • Brandstoftank: 3785 l
  • Motoren: 6x Mercury Racing 450R (336kW) 4.6L V8 Engine
  • Topsnelheid: 150 km/h
  • Prijs: Vanaf €3 miljoen

Ook je Vaarbewijs halen? Start nu direct!

Meer lezen?

× Vragen?