Vaar mee op de politieboot

Omroep Castricum voer afgelopen zomer mee op een politieboot en ze maakten daarover een mooie documentaire. Vanaf het Alkmaardermeer bij Akersloot kan je meekijken hoe de politie ervoor zorgt dat het vaarwater veilig blijft.

Afgelopen zomer hebben veel mensen wegens Corona vakantie in eigen land gehouden. Ook op het water was het extra druk, er was geen huurboot meer te krijgen en iedereen met een boot ging het water op. Maar ook op het water gelden er regels en moet je onder andere vaak in het bezit zijn van een Vaarbewijs. Als je wil weten wanneer je een Vaarbewijs nodig hebt, bekijk dan dit Vaarbewijs Filmpje en meer over de voorrangsregels op het water kan je leren in dit Vaarbewijs Filmpje.

In de documentaire zie je dat niet iedereen de regels kent. Wijkagent Pim van der Maas vertelt over de regels op het water, zoals de snelheden en de regels die gelden voor het vaarbewijs.

Ook slagen via Vaarbewijs Filmpjes? Ga naar ons cursusoverzicht.

Documentaire bij Omroep Castricum

De documentaire, gemaakt door Jan Uiterwijk en Mirko Carton, en is twee weken lang te zien op C-TV om 07:00 uur, 10:00 uur, 13:00 uur, 16:00 uur, 19:00 uur, 22:00 uur en 00:00. Ook is de documentaire terug te vinden op de website van Omroep Castricum en op het YouTube-kanaal van de omroep en je kan hem ook gewoon hieronder bekijken.

Meer lezen?

× Vragen?