Zeiljacht strandt in Breskens

Op het oostelijk havenhoofd In Breskens is vorige week een zeiljacht gestrand. De reddingboot ‘Zeemanshoop’ is uitgevaren voor het jacht dat motorische problemen had en heeft het zeiljacht afgeleverd bij een jachtwerf waar de schade werd geïnspecteerd.

De twee opvarenden waren onderweg van Terneuzen naar hun thuishaven Breskens. Ze hadden de zeilen al laten zakken en toen ze vlak voor de haven de motor aanzetten begaf de motor het. Het was te laat om de zeilen weer bij te zetten. Uit veiligheidsoverwegingen is het aan te raden om altijd de zeilen standby te hebben. De zeilers kwamen op de stenen van het oostelijke havenhoofd terecht. Ze riepen de hulp in van het Schelde Coördinatie Centrum (SCC) in Vlissingen die via de Nederlandse Kustwacht de Breskense reddingbootbemanning alarmeerde.

Boot gestrand

Toen de reddingboot aankwam werd de gestrande zeilboot al door een andere zeiler op sleeptouw genomen. De reddingboot had het zeiljacht langszij genomen en omdat het onduidelijk was wat de schade was aan het jacht meegenomen naar een jachtwerf. Daar is het jacht uit het water gehaald om de schade te kunnen beoordelen.

Meer over het slepen van boten leer je in dit Vaarbewijs Filmpje. Misschien had beter onderhoud van de motor deze crash kunnen voorkomen, meer over motoronderhoud leer je in dit Vaarbewijs Filmpje.

Ook slagen via Vaarbewijs Filmpjes? Ga naar ons cursusoverzicht.

Meer lezen?

× Vragen?