Over ons

Vaarbewijs Filmpjes is opgericht door Arjen Douwes. Begonnen als een ‘klein hobby projectje’ op YouTube is Vaarbewijs Filmpjes in een paar jaar tijd uitgegroeid tot de beste online vaarbewijs cursus van Nederland.

We zagen dat veel cursussen erg verouderd waren of gebruik maken van saaie boeken met veel onduidelijke of gewoon foute theorie. Dat kan beter! Voor de gein hebben we een paar jaar geleden animatiefilmpjes met de vaarbewijs theorie op YouTube gezet. En we kregen steeds meer reacties van mensen die hun vaarbewijs gehaald hadden door alleen maar naar de filmpjes te kijken!

In de loop van de tijd is de cursus verder geprofessionaliseerd en zijn we overgestapt naar een top eLearning omgeving. De filmpjes zijn nog steeds de basis, maar daarnaast vind je de theorie ook in teksten, zijn er heel veel oefenopgaven en proefexamens.

Arjen Douwes

Zelfs het opleidingsinstituut voor de nautische industrie de NNVO, de Nationale Nautische Verkeersdienst Opleiding maakt gebruik van onze cursussen. De NNVO werkt in opdracht van de Havenbedrijven, de Koninklijke Marine, Rijkswaterstaat, Provincies en Gemeenten. Leuk om te weten dat iedere brugwachter en sluisoperator in Nederland zijn of haar vaarbewijs gehaald heeft bij Vaarbewijs Filmpjes!

Echt iedereen slaagt bij Vaarbewijs Filmpjes! We krijgen fantastische reviews van pubers van 15 jaar die geslaagd zijn voor hun examen (en die hun vaarbewijspasje pas mogen ophalen als ze 18 jaar zijn) en van ouderen van 85 jaar die moeite hebben met leren, maar onze cursus zo toegankelijk vinden dat ze alsnog hun vaarbewijs hebben gehaald.

Ook onze community wordt geroemd. Vragen die in deze community worden gesteld worden meestal direct door onze ervaren vaarbewijs trainers beantwoord, ook ’s avonds en in het weekend. Je persoonlijke vaarbewijs trainer heb je zo altijd bij de hand. En iedereen die onze cursus doet krijgt gelijk gratis toegang tot deze community! En als natuurkundige kan ik iedereen goed helpen met de berekeningen en de wiskundige uitleg.

Weet je nog helemaal niks over het vaarbewijs? Geen probleem, lees dan onze complete gids over het vaarbewijs. En heb je nog vragen? Mail ons of gebruik de WhatsApp knop onderaan deze pagina.

Zelf ben ik een ervaren zeiler, van kleine open bootjes in Friesland tot grote 50-voeters op de Middellandse Zee. Ik zeil vooral in een klein kajuitbootje op het IJsselmeer, maar ik kan ook erg genieten van een dag met een sloepje over De Vecht en de Loosdrechtse Plassen of waar dan ook in Nederland.

Ook je Vaarbewijs halen? Start nu direct!

Ahoy!

Arjen Douwes

Meer lezen?

× Vragen?