Reviews van matrozen

Vaarbewijs Filmpjes biedt de beste online vaarbewijscursus van Nederland. Met onze duidelijke en interactieve videolessen en oefenvragen bereid je je optimaal voor op het examen. Duizenden matrozen hebben hun Vaarbewijs 1, Vaarbewijs 2 en Marifonie Certificaat al gehaald. Lees de ervaringen van onze klanten op deze reviews pagina.

★★★★★

Gelijk geslaagd

Veel beter dan mijn vorige cursus. Ik ben direct geslaagd nu.

Ahmed – 6 apr 2024

★★★★★

Leuke en vooral leerzame cursus

Zeer leuk gemaakt en vooral duidelijke uitleg van de cursus waar een hoop aanbod komt, je vaarbewijs 1

peter van Haaren – 2 apr 2024

★★★★★

Handig

Het heeft me goed geholpen 72 punten

leonie Kneijber-Gussenhoven – 20 mrt 2024

★★★★★

Gegarandeerd geslaagd

Mijn mening van de cursus is dat wanneer je deze stof beheerst, je gegarandeerd slaagt, het is goed en duidelijk uitgelegd, Advies is wel om het internationale alfabet bij Marifonie echt goed uit je hoofd te leren.

R.C. Ruiter- 15 mrt 2024

★★★★★

Geen gedoe met boekjes? Doe lekker dit!

Ik heb nu alle cursussen gehad, en ga Arjen en Tina nog missen ook. De humor in de filmpjes is… bijzonder, maar ze zijn bondig en helder. Het aanvullende materiaal zit goed in elkaar, met meer dan voldoende oefenmateriaal om met vertrouwen naar het CBR te gaan. Morgen ga ik op voor mijn examen marifonie, met KVB1 en KVB2 inmiddels in de pocket. Wens me succes!

Frank Schinkel – 12 mrt 2024

★★★★★

Geslaagd. Bedankt voor de cursus 👍🏻

Echt goed!

marcel rozema – 11 mrt 2024

★★★★★

Zeer interessant en leerzaam. Weet nu wat te doen met de Marifoon

Zeer goed

John de Hoogh- 3 mrt 2024

★★★★

prima cursus

de cursusinhoud was prima

Bert Wams – 1 mrt 2024

★★★★★

Aanrader

erg leuk en makkelijk leren, een aanrader

Joris Dielissen – 25 feb 2024

★★★★

Cursus

Goed uitgelegd, filmpjes duidelijk

buis ebbinge – 20 feb 2024

★★★★★

Wordt goed uitgelegd

10

hendrik de boer – 17 feb 2024

★★★★★

8

Duidelijk en goed uitgelegd. Met of en toe een knipoog.

Carla Steurrijs – 15 feb 2024

★★★★★

In 1x geslaagd

Leuk om op deze manier te leren. Echt een aanrader en ben gelijk geslaagd ook nog.

Peter ter Velde – 10 feb 2024

★★★★★

KOST FF TIJD MAAR DAN HEB JE OOK WAT

LEERZAAM EN FILMPJES ERBIJ MAAKT HET MINDER SAAI

Jan van Belzen – 4 feb 2024

★★★★★

heerlijk om door te lopen

Nu op naar het examen.

wilco Eijk van – 20 jan 2024

★★★★★

Gewoon goed

Beknopt en wat nodig is.

Johan de Jong – 12 jan 2024

★★★★★

Geslaagd

De eerste poging was bij een andere online cursus en niet geslaagd 🙁 Daarna bij Arjen en Tina terecht gekomen en de filmpjes zijn grappig in elkaar gezet! Ik heb gekozen voor de volledige cursus van vaarbewijs 1 en 2 en Marifoon en alles in 1x gehaald. Ga zo door groeten Hans

Hans Swaen – 7 jan 2024

★★★★★

Simpel en duidelijk uitgelegd

Leuke fimpjes, gevolgd door helder uitleg in tekst. Hierdoor gaat het beantwoorden van de vragen meteen goed. Ook de proefexamens gingen meteen voldoende goed!

Wouter de Wilde de Ligny – 12 dec 2023

★★★★★

Leuke cursus

Inhoud denk dat alles wel aan bod is gekomen , filmpjes zijn erg leuk en leerzaam ( elke dag een paar uurtjes als ik alle proef examens kan doen ga ik eens kijken bij het cbr ) 👍

Adam van de Bor – 2 dec 2023

★★★★

beoordeling

de inhoud is duidelijk en helder niets mis mee. De multiple choice vragen is handig en vooral goed dat er een uitleg bij gegeven wordt

herman bijenhof – 25 nov 2023

★★★★★

een goede cursus waarbij je snel slaagt

een erg goede cursus waarbij alles duidelijk word uitgelegd doormiddel van filmpjes, vragen en tekst. hierbij ben ik in een keer geslaagd met een ruim voldoende. de cursus slaat precies aan op de vragen van het CBR

kim braam – 16 nov 2023

★★★★★

zeer duidelijke filmpjes

een hulpmiddel dat veertig jaar geleden toen ik cursus vaar bewijs deed nog niet bestond!

Sjirk Hendrik Venema – 9 nov 2023

★★★★★

Aanrader

Top, uitstekende voorbereiding, had slecht 4 fouten op het examen

Jj De K – 21 okt 2023

★★★★★

Leuk ☺️

Tot nu toe prima (ben nog maar net begonnen 😂)maar komt vast goed 👍

sonja bosma – 11 okt 2023

★★★★★

Leuke animatie filmpjes en erg leerzaam

Alle facetten komen aan boord om je vaarbewijs te halen, zeker de proefexamens hebben mij erdoor geloodst

Bjorn Breve- 15 sep 2023

★★★★

Duidelijke uitleg en allesomvattend

Ik heb kvb1 in 2 weken weten te halen in de avond uren. Doormiddel van deze handige filmpjes! Er wordt opgesomd wat je moet kennen en door de visualisatie ga je meer onthouden. Een aanrader dus!

AJ Kooiman- 15 sep 2023

★★★★

zeer aan te raden deze cursus

super leuke cursus, veel makkelijker te leren met de filmpjes erbij, dan bv een boek van de ANWB
Vragen op CBR komen redelijk overeen

Ron van den Tempel – 10 sep 2023

★★★★★

plezierig leren

De filmpjes kijken gemakkelijk weg. Een goede voorbereiding voor het examen.

Th Roosen – 7 sep 2023

★★★★★

Super cursus

Hele fijne cursus die zeker niet saai is, veel beter dan een dik boek.
Vragen sloten goed aan op het examen. Voor de 1e keer geslaagd met slechts 3 foutjes. Zeker aan te bevelen!

Nino Smout – 6 sep 2023

★★★★★

duidelijke cursus

leerzame duidelijke uitleg van de cursus

Jeroen de Groene – 6 sep 2023

★★★★

plezierig leren

De uitleg aan de hand van filmpjes werkt ontzettend plezierig waarna je de theorie nog een keer doorneemt als ook de oefenvragen. Saaie theorie wordt op een leuke en speelse manier gepresenteerd zodat de opname hiervan makkelijk gaat.

Han Brinkhuis – 31 aug 2023

★★★★★

Filmpjes vaarbewijs 2

Filmpjes zijn duidelijk en leuk opgezet.

Miep van der Laan – 28 aug 2023

★★★★★

Goed!

Dochter en ik zijn geslaagd!
Dankzij filmpjes en uitleg.

Carla Spek – 26 aug 2023

★★★★★

Super duidelijk

Zeer goed en vooral de filmpjes zijn erg verhelderend

Joey Rosbeek – 24 aug 2023

★★★★★

Filmpjes vaarbewijs 2

Filmpjes zijn duidelijk en leuk opgezet.

Miep van der Laan – 22 aug 2023

★★★★★

Een must als je in een keer je vaarbewijs wilt!

Super tevreden met mijn cursus. KVB 1 in een keer behaald. Nu bezit met KVB 2! Filmpjes zijn super fijn met een snufje droge humor wat het leuk maakt! Absolute aanrader.

Charlyne Bijsterbosch- 17 aug 2023

★★★★★

Veel informatie & heel erg hulpvol

Ik ben geen Nederlander (Amerikaans) dus mijn Nederlands is echt niet geweldig, maar ik hebt mijn Vaarbewijs 1 gehaald de eerste keer, dankzij jullie cursus. Hartelijk dank. In de winter probeer ik voor Vaarbewijs 2.

Will Kneerim- 10 aug 2023

★★★★★

Vaarbewijs filmpjes

Zeer leerzame filmpjes met daarna nog eens geschreven tekst.

Douwe Tjalsma – 10 aug 2023

★★★★★

Maakt het leren makkelijk vol te houden!

De inhoud is voor mij grotendeels heel duidelijk. Bij vragen kun je er bericht sturen en krijg je geduldig antwoord.
De leerstof is verdeeld in behapbare hoofdstukken, waardoor het leren ook gedoceerd goed gaat.
De filmpjes vind ik een aanvulling.
Nog twee eken dan moet ik examen doen.
Spannend, maar beter voorbereiden dan dat ik met deze cursus aan het doen ben, zal niet lukken.

Gerbelien Cocx-Wilschut – 8 aug 2023

★★★★★

Was zeer prettig om te leren

Overzichtelijk, duidelijk en zeer uitgebreid 👍👍👍👍

wilco klaassen – 6 aug 2023

★★★★★

Filmpjes en uitleg

Ja, ik vind het heel leuk zo. Eerst bekijk je de filmpjes en daarna de uitleg op papier, en…..je kan alles weer terug kijken. Geweldig

Gerard Ronald Roest – 4 aug 2023

★★★★★

Mooi concept.

Prima leermethode. Overal duidelijk uitleg en alle informatie is makkelijk te vinden.

Lieuwe Vriesema – 3 aug 2023

★★★★★

Leerzaam, duidelijk in 1 keer geslaagd met 0 fout

De combinatie van de video’s en tekst was voor
Mij voldoende om de cursus 1 keer te doorlopen en daarna de oefenexamens te maken.

Donny Daam – 20 juli 2023

★★★★★

Fantastische cursus

Duidelijke uitleg met leuke humor van Tina en Arjen. Een absolute aanrader.

Paul Zanen – 17 juli 2023

★★★★★

Zeer goed en leuk

Zeer uitgebreid

Frank Michels – 14 juli 2023

★★★★★

Boeiend

Tekst en plaatjes / plaatjes met tekst is altijd een goede combinatie.

Hans van der Geest – 14 juli 2023

★★★★★

100% kans van slagen

leuke cursus, en haalbaar 100%

arno hosmann – 13 juli 2023

★★★★

Helder

Prettig opgezet

peter Scheffers – 11 juli 2023

★★★★★

Hele leuke manier van leren voor het vaarbewijs 1

Voor mij is dit een prima manier om de stof voor het vaarbewijs te leren. Ieder hoofdstuk eerst een filmpje waarin het onderwerp uitgelegd wordt, daarna nog een herhaling in tekstvorm, en dan nog wat oefeningen en een toets per hoofdstuk. Dit bevalt mij prima..

Hans Stallinga – 10 juli 2023

★★★★★

Super leuk

Nog bezig maar super duidelijk allemaal

Arnout Barel – 10 juli 2023

★★★★★

Leuke manier van cursus materialen visualiseren

10+

Jan Verfaille – 8 juli 2023

★★★★★

Top!

Ik heb alle filmpjes 1 keer bekeken en alle tekst een keer gelezen, aan het eind van de hoofdstukken heb ik de opdrachten gemaakt, en helemaal aan het eind de oefenexamens geoefend. in 1 keer geslaagd met 3 fouten door de duidelijke uitleg.

timo de boer – 6 juli 2023

★★★★

Vaarbewijs 2

Goede en korte uitleg, ruim voldoende voor het behalen van vaarbewijs 2

John Weick – 30 juni 2023

★★★★★

Alle examens in 1x makkelijk gehaald

Echt een fijne goede cursus dit

Anneke – 30 juni 2023

★★★★★

goed uitgelegd

goeie filmpjes en oefenvragen

Milou Smaal –15 juni 2023

★★★★★

KV1

Prima online cursus! De personage “Tina” had voor mij niet in de filmpjes gehoeven. Verder alles duidelijk uitgelegd en veel oefenvragen. Na het volgen van de cursus ben ik in één keer geslaagd voor mijn KV1.

Julian Romer – 12 juni 2023

★★★★★

Top

duidelijk te onthouden, hopelijk halen we het examen nu

Mickey Doppenberg – 3 juni 2023

★★★★★

Gewoon leren met plezier …

Eenvoudig uitgelegd, duidelijke filmkes, je kan herhalen zoveel je wil … en gaat het nog niet stel een vraag in het forum … gewoon doen!

Guy Van Leuven –18 mei 2023

★★★★★

Top cursus

Vandaag ben ik Door deze cursus ben ik nu in ht bezit van mijn vaarbewijs

Jeffrey Renders – 17 mei 2023

★★★★★

Helemaal fantassssstisch!!

Met deze cursus stamp je de theorie en binnen no-time in!

Susanne van Vliet – 13 mei 2023

★★★★★

Super!

De filmpjes van Arjen zijn top. Doordat je alles visueel krijgt uitgelegd, heb je de stof veel beter paraat en kan je het makkelijker onthouden. Dank!

Noa Zimmerman –12 mei 2023

★★★★

Fijne Cursus

Vandaag ben ik geslaagd voor mijn vaarbewijs dankzij deze cursus. Ik raadt het iedereen aan die liever online wilt leren dan uit een boek!

Joeri Olman – 12 mei 2023

★★★★★

Uitstekend lesmateriaal! Een aanrader voor iedereen.

Op een leuke en duidelijke manier wordt alles uitgelegd met zowel de video’s als met tekst. Daarnaast is er ook een hoop oefenmateriaal aanwezig om de verschillende onderdelen goed te oefenen.

Robert Molenaar – 12 mei 2023

★★★★★

Duidelijke uitleg

Uitstekend

R.J. Klerks – 9 mei 2023

★★★★★

Veel theorie!

geweldig in combi met de filmpjes!

Ilonka Weber – 30 apr. 2023

★★★★★

Prima leerstof

8

J. Voordenhout – 28 apr. 2023

★★★★★

Prima

werk net zo goed als vaarbewijs1 voor mij.

Hans Hesseling – 26 mrt. 2023

★★★★

een fraaie visuele ondersteuning

hopelijk voldoende voor het examen

S.J. de Vries – 23 mrt. 2023

★★★★★

Echt een goed verhaal.

Voor mensen die niet goed met deze stof bezig zijn toch wel veel denk ik.
Iets van een vooropleiding zou toch wel kunnen.

RJ. Holen – 21 mrt. 2023

★★★★★

Prima

Leuk en goed te begrijpen.

Chris Tomasssen – 14 mrt. 2023

★★★★★

Werkt

Ik ben 70 jaar en heb moeite met het opnemen van leerstof. Deze methode van filmpjes en tekst heeft het voor mij erg goed gewerkt. Ben geslaagd met maar twee fouten.

Hans Hesseling – 14 mrt. 2023

★★★★★

Geeft een goede voorbereiding

Overzichtelijk en duidelijke uitleg

Rudi Koops – 11 mrt. 2023

★★★★★

Goed en duidelijk!

Goed, duidelijk en heel grappig ook. Ik zou het vrienden aanbevelen

Mark Kant – 11 mrt. 2023

★★★★

Goede cursus

goed en compleet

Peter Kieftenbeld – 6 mrt. 2023

★★★★★

PRIMA

Prima

Jasper Wellner – 5 mrt. 2023

★★★★★

Luid en duidelijk, over en uit.

Marifonie cursus was makkelijk te volgen ook als je geen scheepvaart achtergrond hebt. Filmpjes zijn goed te volgen en ook luchtig waardoor je er makkelijk naar kan kijken en er iets van opsteekt.

Mark van Roosendaal – 4 mrt. 2023

★★★★★

super fijn en veel geleerd

7

Petra Kanters – 3 mrt. 2023

★★★★★

Duidelijk overzichtelijk en to the point

prettige cursus, professioneel en vriendelijk. Heel uitgebreide uitleg voor de moeilijke thema’s.

Jelmer Fokkema – 15 feb. 2023

★★★★★

Prima

Ik vond de filmpjes helemaal top.
Echt op een hele leuke manier gedaan ,met humor erbij zodat je het op een leuke manier ervaart.

R Kloostra – 5 feb. 2023

★★★★★

Voor de wind

Dit zou een ieder die op waterwegen mee wil doen met succes moeten doorlopen. Maakt het er veiliger op.

Ilse de Graaf – 28 jan. 2023

★★★★★

Met de juiste voorbereiding op pad

Leuke en duidelijk cursus materiaal. De juiste meest voorkomende situaties vertaald vanuit de praktijk.

Arthur Wagemakers – 24 jan. 2023

★★★★★

Zeer goed en duidelijk

Een dikke 9!

W.M.J. Klein Goldewijk – 20 jan. 2023

★★★★

Duidelijke VB2 cursus

Vaarbewijs 2 cursus met duidelijke filmpjes en goede oefenvragen

Frank Boer – 18 jan. 2023

★★★★★

BESTE CURSUS OOIT

Heel wat cursussen gedaan in m’n leven. Dit was de beste ooit.

Ruud Bronbeek – 11 jan. 2023

★★★★★

In één keer geslaagd!!

De cursus bij jullie gevolgd ,was eerst wat sceptisch over de animatie filmpjes, maar deze blijven goed in het geheugen hangen.Daarna de stof herhalen en als laatst de vragen beantwoorden.Ik vond het top en ben in één keer geslaagd!!

Leon Jansen – 7 jan. 2023

★★★★★

Aanrader

Leuke cursus ,de filmpjes zijn duidelijk.De uitleg is daarbij goed en de filmpjes hoe situaties kunnen ontstaan door niet opletten zijn heel goed.Examenvragen genoeg om te oefenen.

Dorothe Wendt – 7 jan. 2023

★★★★

zeer goed uitgelegd en om te leren goed

8 zeker een dikke voldoende.

Peter van Dulst – 4 jan. 2023

★★★★★

Fijne cursus

Mijn KVB1 gehaald met 91% goed na alleen deze E-learning goed te hebben bestudeerd! Aanrader dus!

Dyrene van Krimpen – 1 jan. 2023

★★★★

vaarbewijs 2

duidelijk en makkelijk

Daniël van Wanrooij – 28 dec. 2022

★★★★★

GEslaagd

Direct geslaagd. Overzichtelijke theorie en grappige filmpjes

Judith – 3 dec. 2022

★★★★★

zeer duidelijke cursus!

zeer goed gestructureerd. duidelijke filmpjes en tekst.

Annelies Van Reeth – 28 nov. 2022

★★★★★

Leerzaam en praktische voorbereiding op examen

Duidelijk en aantrekkelijk om zo met de filmpjes en vragen door de stof heen te gaan

Tristan Jansen – 21 nov. 2022

★★★★★

VAARBEWIJS 2 GEHAALD

Dankzij deze leuke cursus ben ik in 1x geslaagd voor mijn KVB-2. Dank je wel. Ook dik 5 sterren van mij.

Rob Wender – 20 nov. 2022

★★★★★

Prima te doen

Goed overzicht

Ellie Verhagen – 19 nov. 2022

★★★★★

LEUKE MARIFOON CURSUS

fijne manier van leren, filmpjes maken deze cursus leuk en zijn duidelijk.

Milco Elzinga – 6 nov. 2022

★★★★

LEUKE MANIER

Alle teksten hebben een duidelijke uitleg en wiskunde simpel verteld

Achmed Tazi – 5 nov. 2022

★★★★★

bedankt!

Net geslaagd!

Jop Ouwersloot – 4 nov. 2022

★★★★★

ECHT GEEN BOEKEN MEER NODIG

Prachtig mooi leersysteem. Ik heb alle filmpjes gezien en theorie gelezen en in 1x geslaagd voor beide vaarbewijzen

Jan-Willem – 27 okt. 2022

★★★★★

By FAR de beste online cursus

Heb eerst andere cursus gedaan en dat was niks. Vaarbewijs Filmpjes is zo duidelijk en goede hulp.

Ria van der Meer – 10 okt. 2022

Oudere reviews zijn gearchiveerd.

× Vragen?