Voor wie zijn deze filmpjes?

Gebruik van de filmpjes

Iedereen mag de filmpjes gebruiken, dit geldt zowel voor cursisten als ook voor Vaarbewijs Opleiders die de filmpjes in hun lesmateriaal opnemen. Je hoeft hier geen toestemming voor te vragen. Word gewoon lid van het YouTube-kanaal of abonneer je via deze betaalpagina en je hebt toegang tot alle filmpjes.

Er komen regelmatig nieuwe filmpjes bij en de filmpjes worden altijd van de actueel geldende theorie en vaarbewijs wetgeving voorzien. Heb je suggesties ter verbetering laat het ons dan weten, dan gebruiken we die als we de filmpjes updaten.

Ben je niet goed in leren uit boeken?

Veel matrozen kunnen of willen niet leren uit saaie vaarbewijs boeken vol theorie. Dan zijn deze filmpjes uitermate geschikt voor je. Je hebt geen vaarbewijs boek meer nodig. Met toegankelijke animaties wordt alle theorie op een simpele manier uitgelegd. Zo kan je slagen voor je Vaarbewijs 1 (KVB-1) en Vaarbewijs 2 (KVB-2) examen bij het CBR en je Marifoon certificaat (BCM).

Beheers je de Nederlandse taal niet zo goed of ben je slechthorend?

Wil je je Nederlandse Vaarbewijs halen, maar ben je het Nederlands niet zo machtig? Of ben je misschien slechthorend of doof? Alle theorie filmpjes zijn voorzien van zowel een Nederlandse als een Engelse ondertiteling. De oefenvragenfilmpjes zijn niet voorzien van ondertiteling. Deze Nederlandse en Engelse ondertiteling kan je optioneel aanzetten in de YouTube player.

Note: Het Vaarbewijs Examen zal door het CBR altijd in het Nederlands worden afgenomen. Er wordt ook van je verwacht dat je een groot aantal Nederlandse watersport termen kent. Wel is het mogelijk om op eigen kosten een tolk in te huren tijdens het examen.

Doe je een Vaarbewijs cursus bij een opleidingsinstituut?

Er zijn in Nederland veel vaarscholen en opleidingsinstituten waar je uitstekend vaarbewijs cursussen kan doen. Dit gaat vaak via een klassikale dagcursus of soms via meerdere cursusdagen. Toch blijkt dat veel mensen behoefte hebben aan aanvullende informatie en een andere manier van kennis opdoen. Bekijk dan gewoon naast de boeken ook alle filmpjes en je slaagt gegarandeerd.

Onderschat het examen niet! Ons advies is om eerst Vaarbewijs 1 en dan op een later moment Vaarbewijs 2 te doen. Vaarbewijs 1 is heel erg veel theorie uit je hoofd leren en Vaarbewijs 2 is vooral zelf veel oefenen.

Lees ook onze 10 beste tips om te slagen voor je Vaarbewijs.

Loop je vast?

We nemen je op sleeptouw en trekken je weer vlot! Je kan vragen stellen in de reacties onder de filmpjes op YouTube of ons benaderen op social media of via email. De vragen worden meest dezelfde dag nog beantwoord. We gaan net zo lang door met uitleggen totdat jij het snapt!

Online privé training

Daarnaast is het mogelijk om een privé training op locatie te krijgen, deze wordt afhankelijk van de onderwerpen die je wil leren helemaal op maat gemaakt voor je. Dan nemen we de theorie helemaal samen door of we doen samen een aantal oefenopgaven. Stuur een mailtje naar vaarbewijsfilmpjes@gmail.com om de mogelijkheden te bespreken.

Adverteren

Voor adverteerders hebben we verschillende mogelijkheden, kijk hier voor de mogelijkheden.

Ja, ik wil ook alle Vaarbewijs Filmpjes bekijken! Neem nu een abonnement via YouTube of iDeal.

Meer lezen?